Beantwoord onderstaande vragen en wij helpen je het product te vinden dat het beste past bij jouw persoonlijke wensen. Wij bieden in onze vergelijking zowel de bankspaarrekeningen (bancaire lijfrente) als lijfrente verzekeringen. Welk product we voor je vergelijken, hangt af van je doel. We spreken in altijd in de hele vergelijking over lijfrente.

Hoogste rente banksparen

Banksparen biedt je de mogelijkheid om op een fiscaal vriendelijke manier vermogen op te bouwen als aanvulling op je pensioen. Banksparen bestaat uit een opbouw fase en een uitkeerfase.

Op Sparen.nl vergelijk je zelf eenvoudig bankspaarproducten, voor zowel de opbouw- als de uitkeringsfase. Op basis van jouw wensen en voorkeuren tonen wij een vergelijking waarbij je direct ziet bij welke aanbieder je het hoogste eindsaldo of periodieke uitkering ontvangt. Je vergelijkt zelf de rente, kenmerken en voorwaarden om de beste bankspaarrekening te vinden. Het openen van je bankspaarrekening regel je ook snel en eenvoudig via Sparen.nl

Banksparen vergelijken op Sparen.nl

  • Vergelijk ruim aanbod banksparen
  • Overzichtelijk, objectief en helder
  • Vergelijken op hoogste rente en voorwaarden
  • Direct online openen of overstappen

Wie is Sparen.nl?

Sparen.nl is een onafhankelijke informatie- en vergelijkingssite op het gebied van sparen. Hier vergelijk je Nederlandse bankspaaraanbieders op een onafhankelijke en overzichtelijke manier. Voor het maken van de vergelijking gebruiken wij de data van de onafhankelijke dataleverancier MoneyView. Hierdoor heb jij de zekerheid dat je altijd op basis van de meest actuele en complete data vergelijkt.

Banksparen opbouwen of uitkeren

Banksparen kent twee varianten, een opbouw en een uitkeer fase. Gedurende de opbouwfase leg je eenmalig of periodiek geld in. Gedurende de zelf gekozen looptijd van de opbouwfase, deze kent wel een minimale periode en is ook afhankelijk van je leeftijd, ontvang je een variabele of vaste rentevergoeding. Aan het einde van de looptijd is je vermogen gegroeid en komt dit vrij; de uitkering.

Tijdens de opbouwfase is het dus belangrijk het bankspaarproduct met de hoogste rente tegen de beste voorwaarden te vinden. Zo haal je het hoogste rendement op je inleg.

Het je de pensioenleeftijd bereikt kan je het opgebouwde kapitaal, of een zelf opgebouwd kapitaal inleggen in een uitkeringsproduct. Hierbij wordt het beschikbare vermogen periodiek (maandelijks, per kwartaal of per jaar) uitgekeerd. Hierbij is het van belang om de hoogst mogelijke uitkering tegen de beste voorwaarden te krijgen.

Sparen.nl helpt je om op een snelle en eenvoudige wijze zelf alle bankspaarproducten te vergelijken en zelf een keuze te maken. Het openen van een bankspaarrekening doe je ook snel en eenvoudig via Sparen.nl

Overzichtelijk banksparen vergelijken

Voor het opbouwen van je aanvullend pensioen kies je een looptijd en vul je een inleg en andere voorkeuren. Je ziet dan direct bij welke aanbieder je het hoogste eindsaldo hebt.

Wil je zien hoeveel je uitbetaald krijgt? Vul dan het opgespaarde bedrag in. Daarnaast zie je voor allebei de soorten snel de klantscore en voorwaarden die je helpen de juiste beslissing te maken.

Uitgebreid aanbod banksparen

Start je met banksparen, dan bouw je zelf vermogen op voor een aanvulling op pensioen. Spaarrentes, ook die van banksparen, veranderen echter vaak. Daarom houden we ons aanbod zo compleet mogelijk en checken de rente dagelijks zodat je de juiste informatie hebt om de beste beslissing te nemen.

Benieuwd welke spaarbanken worden opgenomen in onze vergelijking? Bekijk dan hier het overzicht.

Objectieve en heldere informatie

Ook zonder diepgaande financiële kennis moet je kunnen banksparen en het hoogste rendement behalen. Daarom heeft Sparen.nl de ervaring en kennis van meer dan 10 jaar verzameld op de kennisbank en blog. Hier vind je informatie en tips over de mogelijkheden om met banksparen aan de slag te gaan.

Daarom Sparen.nl

  • Vergelijk ruim aanbod banksparen
  • Overzichtelijk, objectief en helder
  • Vergelijken op hoogste rente en voorwaarden
  • Direct online openen of overstappen