Deposito 3 maanden vergelijken

  • Vergelijk alle deposito's
  • Vind de hoogste rente 3 maanden
  • Direct online openen
Top 5 hoogste rente deposito 3 maanden
Aanbieder Rente Informatie
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Vergelijk alle deposito's 3 maanden

Deposito 3 maanden

Moet je over een paar maanden een grote uitgave doen en wil je zeker weten dat je niet in de verleiding komt het geld voor iets anders te gebruiken? Dan is een deposito van 3 maanden een interessante optie. Je zet je geld dan 3 maanden vast tegen een hogere rente dan op een spaarrekening. En na die 3 maanden komt het geld samen met de opgebouwde rente vrij en kun je het gebruiken voor de uitgave die je wil doen.

Tip! Spaargeld dat je direct nodig hebt als bijvoorbeeld je wasmachine stuk gaat, kun je het beste op een vrij opneembare spaarrekening zetten. Ga hier de rente voor een spaarrekening vergelijken.

Spaarrente vergelijken

Spaarrente 3 maanden vast

Een spaardeposito van 3 maanden levert het meeste op als je de hoogste spaarrente voor 3 maanden vast kiest. Ga daarom op Sparen.nl deposito vergelijken, kies voor een looptijd van 3 maanden en je ziet de hoogste rente voor een deposito van 3 maanden meteen bovenaan. Daarnaast tonen we je van elk deposito van 3 maanden de belangrijkste voorwaarden. Zo kies je eenvoudig het beste deposito van 3 maanden vast met een hoge rente.

Spaarrekening
De meeste volledige spaarrente vergelijking van Nederland

Sparen.nl biedt je de meest complete en actuele spaarrente vergelijking van Nederland met meer dan 40 spaarbanken. Vergelijk het meest complete aanbod banken, vind direct de hoogste rente en haal het maximale rendement over je spaargeld.

Veelgestelde vragen over deposito 3 maanden

Meer weten over rente 3 maanden vast vergelijken en de actuele rentestanden in Nederland? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Waar krijg ik de hoogste rente voor een deposito van 3 maanden?

Banken veranderen de rentes voor hun deposito’s regelmatig. Bij welke bank je de hoogste rente voor een deposito van 3 maanden krijgt, kan dus steeds anders zijn. Ga daarom op Sparen.nl de actuele spaarrente vergelijken, kies voor een deposito van 3 maanden en je ziet meteen welke bank nu de hoogste deposito rente voor 3 maanden heeft.

Is een spaardeposito van 3 maanden bij een buitenlandse bank veilig?

De hoogste rente op een deposito van 3 maanden krijg je vaak bij een buitenlandse bank die in Nederland actief is. Je spaargeld is hier gelukkig net zo veilig als bij een Nederlandse bank. Alle banken die je op Sparen.nl ziet vallen namelijk onder een depositogarantiestelsel  binnen de Europese Unie. Deze stelsels vergoeden allemaal, net zoals het Nederlandse, je spaargeld tot 100.000 euro als een bank failliet gaat. Bovendien is de kans dat een bank failliet gaat vrij klein, omdat ze allemaal onder strengere Europese toezichtregels vallen.

Is een deposito van 3 maanden verstandig?

Je spaargeld vastzetten op een deposito van 3 maanden is heel verstandig als je een bepaald bedrag hebt dat je over 3 maanden moet betalen. Bijvoorbeeld voor je nieuwe keuken, een verbouwing of een nieuwe auto. Omdat het geld op het deposito vaststaat, kun je het in de tussentijd niet voor iets anders gebruiken en je krijgt een hogere rente dan op een spaarrekening.

Spaargeld dat je echter meteen nodig hebt als je wasmachine stuk gaat of je een onverwacht hoge rekening krijgt, moet je niet vastzetten. Dit kun je het beste op een vrij opneembare spaarrekening zetten. Zo kun je er altijd bij zodra het nodig is.

Kan ik op een deposito van 3 maanden ook sparen voor mijn kind?

Wil je over 3 maanden een bedrag schenken aan je kind, bijvoorbeeld als afstudeercadeau? Dan kun je het tot die tijd op een deposito van 3 maanden zetten. Zo verdien je er mooi wat meer rente over dan op een spaarrekening en je kunt niet in de verleiding komen om het geld voor iets anders te gebruiken. Wel zo prettig.

Wil je voor een langere periode elke maand of jaar geld opzij zetten voor je kind? Dan is een kinderspaarrekening een betere optie. Ga hier de kinderspaarrekening vergelijken.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten