Deposito 6 maanden vergelijken

  • Vergelijk alle deposito's
  • Vind de hoogste rente 6 maanden
  • Direct online openen
Top 5 hoogste rente deposito 6 maanden
Aanbieder Rente Informatie
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Vergelijk alle deposito's 6 maanden

Deposito 6 maanden

Een deposito van 6 maanden is erg geschikt als je over 6 maanden een grote uitgave moet doen en daar nu alvast geld voor opzij wilt zetten. Bijvoorbeeld voor als je over 6 maanden je nieuwe auto of nieuwe keuken moet betalen. Of als je tegen die tijd een verre reis gaat maken. Door je geld op een deposito van 6 maanden vast te zetten, kun je niet in de verleiding komen om het voor iets anders te gebruiken. Daarnaast krijg je een hogere rente dan op een vrij opneembare spaarrekening.

Tip! Heb je je spaargeld direct nodig als je bijvoorbeeld je auto stuk gaat? Zet het dan op een vrij opneembare spaarrekening. Ga hier de rente voor een spaarrekening vergelijken.

Spaarrente vergelijken

Spaarrente 6 maanden vast

Kies je voor een deposito van 6 jaar vast? Dan wil je hier natuurlijk een zo hoog mogelijke rente op krijgen. Ga daarom op Sparen.nl deposito vergelijken en kies voor een looptijd van 6 maanden. Vervolgens zie je de hoogste deposito rente voor 6 jaar vast meteen bovenaan. Bovendien zie je van elk deposito van 6 maanden ook meteen de belangrijkste voorwaarden, zodat je altijd een goede keuze maakt.

Spaarrekening
De meeste volledige spaarrente vergelijking van Nederland

Sparen.nl biedt je de meest complete en actuele spaarrente vergelijking van Nederland met meer dan 40 spaarbanken. Vergelijk het meest complete aanbod banken, vind direct de hoogste rente en haal het maximale rendement over je spaargeld.

Veelgestelde vragen over deposito 6 maanden

Meer weten over de spaarrente 6 maanden vast vergelijken en de actuele rentestanden in Nederland? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Bij welke bank krijg ik de hoogste deposito rente voor 6 maanden?

Welke bank de hoogste rente biedt voor een deposito van 6 maanden is steeds weer anders. Banken veranderen namelijk regelmatig hun spaarrentes. Ga op Sparen.nl de actuele spaarrente vergelijken, kies voor een deposito van 6 maanden en je ziet meteen welke bank nu de hoogste spaarrente 6 maanden vast heeft.

Is een deposito van 6 maanden bij een buitenlandse bank veilig?

De hoogste deposito rente voor 6 maanden vind je tegenwoordig bijna altijd bij buitenlandse banken die in Nederland actief zijn. Je spaargeld is bij deze buitenlandse banken gelukkig net zo veilig als bij Nederlandse banken. Alle banken die onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie vallen, vergoeden je spaargeld tot 100.000 euro als een bank failliet gaat. Daarnaast is de kans dat een bank failliet gaat klein, omdat deze banken allemaal onder strenge Europese toezichtregels vallen. Dit geldt voor alle banken die je ziet op Sparen.nl.

Is een deposito van 6 maanden een verstandige keuze?

Je geld op een spaardeposito 6 maanden vastzetten is heel verstandig als je nu een bedrag hebt dat je over 6 maanden nodig hebt voor een grote uitgave. Omdat je het spaargeld 6 maanden vastzet, kun je het tussendoor ook niet voor iets anders gebruiken. Bovendien krijg je voor een deposito van 6 maanden een hogere rente dan op een vrij opneembare spaarrekening.

Het deel van je spaargeld dat je meteen nodig hebt om een onverwachte rekening te betalen of een nieuwe wasmachine te kopen als die stuk gaat, moet je niet vastzetten. Dat geld kun je beter op een vrij opneembare spaarrekening zetten. Je kunt het dan altijd meteen opnemen als dat nodig is.

Kan ik op een deposito van 6 maanden sparen voor mijn kind?

Heb je een bedrag dat je over 6 maanden aan je kind wilt geven? Bijvoorbeeld als afstudeercadeau of voor de aanschaf van een scooter? Dan kun je het tot die tijd op een deposito van 6 maanden storten. Je verdient er een hogere rente mee dan op een spaarrekening en je komt niet in de verleiding het geld voor iets anders te gebruiken. Je kunt het geld op een deposito van 6 maanden namelijk niet tussentijds opnemen. 

Als je liever gedurende een langere periode elke maand of jaar een bedrag spaart voor je kind, is een kinderspaarrekening meer geschikt. Vind hier de beste kinderspaarrekening.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten