Deposito 3 jaar vergelijken

  • Vergelijk alle deposito's
  • Vind de hoogste rente 3 jaar
  • Direct online openen
Top 5 hoogste rente deposito 3 jaar
Aanbieder Rente Informatie
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Vergelijk alle deposito's 3 jaar

Deposito 3 jaar 

Misschien heb je wat spaargeld achter de hand dat je nog niet meteen nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je pas over een paar jaar je keuken gaat verbouwen, een nieuwe auto wilt kopen of je kind een mooi afstudeercadeau wilt geven. Door het op een deposito van 3 jaar vast te zetten kun je er een hogere rente op krijgen dan op een vrij opneembare spaarrekening. Na die drie jaar kun je het spaargeld plús rendement mooi gebruiken voor je spaardoel.

Spaarrente vergelijken

Spaarrente 3 jaar vast

Je geld op een deposito van 3 jaar zetten, levert natuurlijk het meest op als je de hoogste spaarrente krijgt. Op Sparen.nl kun je eenvoudig spaarrentes vergelijken voor deposito’s met alle looptijden van je keuze. Dus ook van 3 jaar vast. Zo weet je precies bij welke bank je de hoogste deposito rente krijgt. Ook tonen we van alle deposito’s de belangrijkste kenmerken meteen in beeld. Zo weet je zeker dat je een goede rente voor 3 jaar vast krijgt en een deposito kiest dat past bij je wensen.

Tip! Wil je sparen voor je kind? Dat kan ook op een deposito, maar vaak is een speciale kinderspaarrekening meer geschikt. Je leest er alles over op deze pagina: Spaarrekening kind

Spaarrekening
De meeste volledige spaarrente vergelijking van Nederland

Sparen.nl biedt je de meest complete en actuele spaarrente vergelijking van Nederland met meer dan 40 spaarbanken. Vergelijk het meest complete aanbod banken, vind direct de hoogste rente en haal het maximale rendement over je spaargeld.

Veelgestelde vragen over deposito 3 jaar vergelijken

Meer weten over 3-jaars deposito's en de actuele rentestanden in Nederland? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Welke bank biedt de hoogste spaarrente voor 3 jaar vast?

Banken veranderen hun spaarrentes regelmatig. Dus welke bank de hoogste rente voor een spaardeposito van 3 jaar heeft, kan elke keer anders zijn. Ga daarom de spaarrente vergelijken op Sparen, kies voor een deposito van 3 jaar en je ziet meteen alle actuele rentes van de verschillende banken. De hoogste deposito rente voor 3 jaar staat bovenaan. Bovendien tonen we je van alle deposito’s ook de belangrijkste voorwaarden. Zo maak je dus altijd een goede en voordelige keuze voor je deposito van 3 jaar.

Hoe vind ik de hoogste deposito rente voor 3 jaar?

Op Sparen.nl kun je in het overzicht voor deposito vergelijken eenvoudig filteren op de looptijd van je keuze. In dit geval dus een deposito van 3 jaar. Vervolgens zie je de hoogste rente voor 3 jaar vast meteen bovenaan. En omdat we op Sparen.nl het meeste complete aanbod van banken vergelijken, weet je zeker dat je de hoogste deposito rente voor 3 jaar te pakken hebt.

Kan ik veilig een deposito van 3 jaar bij een buitenlandse bank afsluiten?

De hoogste spaarrentes voor een deposito van 3 jaar vind je tegenwoordig bij buitenlandse banken die in Nederland actief zijn. Veel mensen vragen zich af of zo’n buitenlandse bank wel veilig genoeg is om je spaargeld 3 jaar vast te zetten. Gelukkig is het antwoord hierop: ja. Alle banken die je op Sparen.nl vergelijkt vallen onder een depositogarantiestelsel van een land binnen de Europese Unie. Die stelsels werken allemaal hetzelfde en vergoeden, net als in Nederland, je spaargeld tot 100.000 euro als een bank failliet. Je spaargeld is op een deposito van 3 jaar bij deze buitenlandse banken net zo veilig als in Nederland.

Is een deposito van 3 jaar een goede keuze?

Je geld op een spaardeposito van 3 jaar zetten is verstandig als je zeker weet dat je het geld pas over drie jaar op zijn vroegst weer nodig hebt. Je krijgt door je geld op een deposito van 3 jaar te zetten een hogere rente dan op een vrij opneembare spaarrekening of een deposito met een kortere looptijden. Kun je je spaargeld langer missen dan 3 jaar? Kijk dan ook even naar de rentes voor deposito’s met langere looptijden. Hoe langer je je spaargeld vastzet, hoe meer rente je namelijk krijgt.

Kan ik ook voor mijn kind sparen op een deposito van 3 jaar?

Als je je kind over 3 jaar een bedrag wilt schenken, bijvoorbeeld bij het afstuderen of voor het halen van een rijbewijs, kun je het tot die tijd op een deposito van 3 jaar zetten. Omdat het geld vast staat, kom je niet in de verleiding om het te gebruiken voor iets anders én je krijgt een hogere rente dan op een ‘gewone’ spaarrekening.

Wil je liever elk jaar of elke maand een bedrag sparen voor je kind? Dan is een kinderspaarrekening een betere keuze.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten