Deposito 10 jaar vergelijken

  • Vergelijk alle deposito's
  • Vind de hoogste rente 10 jaar
  • Direct online openen
Top 5 hoogste rente deposito 10 jaar
Aanbieder Rente Informatie
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Verder
Verder
Vergelijk alle deposito's 10 jaar

Deposito 10 jaar

Heb je nu al een groter bedrag beschikbaar dat je opzij wilt zetten voor een lange termijn doel, zoals de toekomstige studie van je jonge kinderen? Dan is een deposito van 10 jaar een goede optie. Omdat je het spaargeld een lange tijd vastzet, krijg je een veel hogere rente dan op een vrij opneembare spaarrekening. En je hebt meer zekerheid dan met beleggen, omdat je je inleg niet kan kwijtraken en de rente die je ontvangt vaststaat.

Tip! Wil je liever elk jaar wat geld opzij zetten voor je kind? Dan is een kinderspaarrekening een betere keuze.

Spaarrente vergelijken

Spaarrente 10 jaar vast

Je spaargeld op een deposito van 10 jaar vastzetten levert het meest op als je kiest voor de hoogste spaarrente. Ga daarom deposito vergelijken op Sparen.nl. Je vindt de hoogste rente voor de looptijd van je keuze (in dit geval 10 jaar) direct bovenaan. Bovendien tonen we je van alle deposito’s van 10 jaar meteen de belangrijkste voorwaarden. Zo kies je altijd een deposito van 10 jaar met een hoge rente en gunstige voorwaarden.

Spaarrekening
De meeste volledige spaarrente vergelijking van Nederland

Sparen.nl biedt je de meest complete en actuele spaarrente vergelijking van Nederland met meer dan 40 spaarbanken. Vergelijk het meest complete aanbod banken, vind direct de hoogste rente en haal het maximale rendement over je spaargeld.

Veelgestelde vragen over deposito 10 jaar vergelijken

Meer weten over deposito's van 10 jaar en de actuele rentestanden in Nederland? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat is de hoogste deposito rente voor 10 jaar?

Banken veranderen de rentes voor deposito’s regelmatig. Hoe hoog de hoogste rente voor een deposito van 10 jaar is, is dus steeds weer anders. Ga daarom op Sparen.nl de actuele spaarrente vergelijken en je ziet meteen welke bank de hoogste rente voor een spaardeposito van 10 jaar heeft.

Is een deposito van 10 jaar verstandig?

Het geld dat je op een spaardeposito van 10 jaar zet, mag je tijdens die 10 jaar niet opnemen. Het is dus alleen verstandig als je het geld ook echt zolang kunt missen. Je moet het dus niet doen met spaargeld dat je nodig hebt als er een apparaat in huis stuk gaat of je een onverwachte rekening krijgt. Maar heb je een bedrag dat je pas over een langere tijd nodig hebt, dan is een spaardeposito van 10 jaar een goede keuze.

Is een deposito van 10 jaar bij een buitenlandse bank veilig?

In het overzicht van deposito’s voor 10 jaar op deze site zie je de hoogste rentes meestal bij buitenlandse banken. Je spaargeld is bij deze banken net zo veilig als bij een Nederlandse bank. Dit komt doordat deze banken allemaal onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie vallen. Deze vergoeden, net als in Nederland, je spaargeld tot 100.000 euro als de bank failliet gaat. Bovendien is de kans dat een bank binnen de Europese Unie failliet gaat tegenwoordig heel klein doordat de banken allemaal onder strenge toezichtregels staan.

Eén deposito van 10 jaar of meerdere korte deposito’s?

Mensen die sparen voor een doel op de lange termijn zetten soms meerdere bedragen op deposito’s met verschillende looptijden. Zo zorg je dat er op verschillende momenten geld vrij komt. Je kunt dan steeds opnieuw bepalen of je dat geld nu nodig hebt of het nog wat langer vastzet.

Dit is ook een verstandige keuze als je verwacht dat de depositorentes de komende jaren nog stijgen. Zet je het geld nu vast voor 10 jaar en stijgen de marktrentes, dan profiteer je niet van de hogere rentes, omdat jouw deposito rente vaststaat. Als je een deel van je spaargeld bijvoorbeeld 3 jaar en 5 jaar vast zet, kun je op de momenten dat dat geld vrijkomt wel profiteren van de gestegen rentes en je geld opnieuw vastzetten tegen een hogere rente.

Bekijk hier ook de actuele deposito rente voor kortere looptijden dan 10 jaar vast:

Is een spaardeposito van 10 jaar geschikt voor kind sparen?

Stel je kind zit nu nog op de basisschool en je wilt een groter bedrag opzij zetten voor de toekomstige studie. Dan is een spaardeposito van 10 jaar één van de opties. Voordeel is dat je meestal een hogere rente krijgt dan op een vrij opneembare spaarrekening of een deposito met een kortere looptijd. Bovendien staat het spaargeld op jouw naam en houd je er controle over tot je het geld daadwerkelijk aan je kind schenkt.

Maar als je op de 18e verjaardag in één keer een groot bedrag aan je kind schenkt, beschouwt de Belastingdienst dit als een schenking en moet je kind er misschien schenkbelasting over betalen.

Heb je al die tijd gespaard op een rekening die al op naam van je kind stond? Dan maakt de Belastingdienst er geen probleem van, omdat het geld al die tijd al van het kind was. Op Sparen.nl kun je ook de rente en voorwaarden voor een kinderspaarrekening vergelijken om zo de beste keuze te maken.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten