Deposito 1 jaar vergelijken

  • Vergelijk alle deposito's
  • Vind de hoogste rente 1 jaar
  • Direct online openen
Top 5 hoogste rente deposito 1 jaar
Aanbieder Rente Informatie
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Verder
Aanvragen
Vergelijk alle deposito's 1 jaar

Deposito 1 jaar

Een deposito voor 1 jaar is erg geschikt als je geld opzij wilt zetten voor een spaardoel op de korte termijn. Bijvoorbeeld voor een vakantie, cursus of sabbatical. Heb je daar al een bedrag voor beschikbaar maar het niet meteen nodig? Dan zet je het op een deposito van 1 jaar. Je krijgt een hogere rente dan op een spaarrekening en over 1 jaar kun je het geld gebruiken voor het doel dat jij voor ogen hebt.

Tip! Spaar je voor een doel op de lange termijn, zoals de studie van je kind? Dan is een deposito met een langere looptijd een betere keuze. Of kies hier de beste kinderspaarrekening.

Spaarrente vergelijken

Spaarrente 1 jaar vast

Als je voor een spaardeposito van 1 jaar kiest, wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke spaarrente. In het renteoverzicht op Sparen.nl zie je de hoogste spaarrente meteen bovenaan staan. Zo weet je welke bank de hoogste deposito rente voor 1 jaar heeft. Tijdens het deposito rente vergelijken zie je ook meteen de belangrijkste voorwaarden van elk deposito. Zo kies je dus het beste deposito van 1 jaar vast met een hoge rente.

Spaarrekening
De meeste volledige spaarrente vergelijking van Nederland

Sparen.nl biedt je de meest complete en actuele spaarrente vergelijking van Nederland met meer dan 40 spaarbanken. Vergelijk het meest complete aanbod banken, vind direct de hoogste rente en haal het maximale rendement over je spaargeld.

Veelgestelde vragen deposito 1 jaar vergelijken

Meer weten deposito's van 1 jaar en de actuele rentestanden in Nederland? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Waar krijg ik de hoogste spaarrente 1 jaar vast?

Banken passen de rentes voor hun deposito’s regelmatig aan. Dus de hoogste deposito rente voor 1 jaar vast vindt je steeds bij een andere bank. Ga hier de spaarrentes vergelijken, kies voor een deposito van 1 jaar en je ziet meteen welke bank op dit moment de hoogste rente biedt.

Goed om te weten! Tijdens de looptijd van je spaardeposito staat de rente vast. Je houdt dus altijd de rente tegen welke je het spaardeposito van 1 jaar hebt afgesloten.

Is een spaardeposito van 1 jaar een goede keuze voor mij?

Een spaardeposito van 1 jaar is een slimme keuze als je nu al weet dat je je spaargeld over 1 jaar weer nodig hebt. Daarnaast is 1 jaar vastzetten verstandig als je verwacht dat de spaarrentes de komende tijd nog verder stijgen. Je zet je spaargeld dan nu 1 jaar vast en na dat jaar kun je het geld dan alsnog op een deposito met een langere looptijd zetten, tegen een hogere rente dan je nu zou krijgen voor die looptijd.

Bekijk hier ook de actuele spaarrentes voor deposito’s met langere looptijden dan  1 jaar vast:

Let op! Een spaardeposito is niet geschikt voor spaargeld dat je achter de hand houdt voor als je wasmachine of auto stuk gaat. Dat geld kun je beter op een vrij opneembare spaarrekening zetten. Ga hier de rente voor een spaarrekening vergelijken.


Is een deposito van 1 jaar bij een buitenlandse bank veilig?

De laatste jaren vind je de hoogste rentes voor deposito’s van 1 jaar altijd bij buitenlandse banken die in Nederland actief zijn. Je spaargeld 1 jaar vastzetten is bij deze banken net zo veilig als bij Nederlandse banken. Alle banken die je op Sparen.nl ziet, vallen onder een depositogarantiestelsel dat je spaargeld tot 100.000 euro beschermt. Dat is in de hele Europese Unie gelijk. Je kunt dus met een gerust hart voor de hoogste deposito rente kiezen, ook als dat bij een buitenlandse bank is.

Kan ik ook voor mijn kind sparen op een deposito van 1 jaar?

Wil je je kind over een jaar een bedrag geven dat je nu al beschikbaar hebt? Bijvoorbeeld voor zijn of haar eerste vakantie met vrienden of het halen van een rijbewijs? Dan kun je ook prima op een deposito van 1 jaar sparen voor je kind.

Wil je je kind pas over een langere periode het spaargeld geven? Dan kun je het spaargeld beter langer vastzetten of een speciale kinderspaarrekening openen waarmee het spaargeld alvast op naam van je kind staat. Op Sparen.nl kun je ook eenvoudig de kinderspaarrekening vergelijken voor de hoogste rente. 

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten