Deposito 5 jaar vergelijken

  • Vergelijk alle deposito's
  • Vind de hoogste rente 5 jaar
  • Direct online openen
Top 5 hoogste rente deposito 5 jaar
Aanbieder Rente Informatie
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Aanvragen
Vergelijk alle deposito's 5 jaar

Deposito 5 jaar

Een spaardeposito van 5 jaar is een goede keuze als je spaart voor een doel waar je pas over 5 jaar of langer geld voor nodig hebt. Bijvoorbeeld als je geld opzij wilt zetten om eerder met pensioen te gaan, een wereldreis te maken of voor de studie van een kind dat (bijna) naar de middelbare school gaat. Door je spaargeld voor 5 jaar op een deposito te zetten, krijg je een stuk hogere rente dan op een spaarrekening. Bovendien heb je meer zekerheid dan met beleggen, omdat je de inleg niet kunt kwijtraken en je spaarrente vooraf vast staat.

Spaarrente vergelijken

Spaarrente 5 jaar vast

Natuurlijk wil je het liefst een zo hoog mogelijke rente op je deposito van 5 jaar. Ga daarom op Sparen.nl de rente voor een deposito vergelijken en vind direct de hoogste spaarrente voor een deposito van 5 jaar. We tonen je ook meteen de belangrijkste voorwaarden van elk deposito. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt én een hoge rente krijgt.

Tip! Wil je liever elk jaar wat geld opzij zetten voor je kind? Dan is een kinderspaarrekening vaak meer geschikt dan een deposito. Vind hier de beste kinderspaarrekening.

Spaarrekening
De meeste volledige spaarrente vergelijking van Nederland

Sparen.nl biedt je de meest complete en actuele spaarrente vergelijking van Nederland met meer dan 40 spaarbanken. Vergelijk het meest complete aanbod banken, vind direct de hoogste rente en haal het maximale rendement over je spaargeld.

Veelgestelde vragen over deposito 5 jaar vergelijken

Meer weten over deposito 5 jaar en de actuele rentestanden in Nederland? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Welke bank heeft de hoogste rente voor een deposito van 5 jaar?

De hoogste rente voor een spaardeposito van 5 jaar vind je telkens bij een andere bank. Banken wijzigen de rentes voor hun deposito’s regelmatig. Ga op Sparen.nl je deposito rente vergelijken en je ziet direct de actuele rentetarieven van alle deposito’s voor 5 jaar. Zo weet je meteen waar je nu de hoogste rente op een 5 jaars deposito krijgt.

Waar moet ik op letten bij een deposito van 5 jaar vergelijken?

Natuurlijk wil je een zo hoog mogelijke rente op je spaardeposito van 5 jaar. Kijk daarnaast wel goed naar de voorwaarden. We tonen je bij het spaarrente vergelijken op Sparen.nl meteen de belangrijkste voorwaarden van elk deposito. Zo zie je of de rente op je 5 jaars deposito per jaar ontvangt of pas aan het einde van de looptijd. Als je de rente per jaar ontvangt, levert je dat soms meer op. Namelijk als de bank de spaarrente elk jaar op je deposito van 5 jaar bijschrijft. Je krijgt ieder volgend jaar dan namelijk rente over je inleg + de opgebouwde rente. Er zijn echter ook banken die de jaarlijkse rente op een losse tegenrekening storten. Dan profiteer je helaas niet van het rente op rente effect. Bij de details van elk deposito op Sparen.nl zie je of je rente ontvangt op het deposito zelf of op een tegenrekening.

Is een buitenlands deposito van 5 jaar veilig?

Tijdens je vergelijking op Sparen.nl zie je van elk deposito van 5 jaar ook meteen onder welk depositogarantiestelsel het valt. De hoogste rentes krijg je vaak bij buitenlandse banken die in Nederland actief en die dus onder een buitenlands depositogarantiestelsel vallen. Gelukkig vallen alle banken die je op Sparen.nl ziet onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie. Deze stelsel werken allemaal op dezelfde manier en vergoeden, net als in Nederland, je spaargeld tot 100.000 euro als een bank failliet gaat. Bovendien is de kans dat een bank binnen de Europese Unie failliet gaat, heel klein. Alle banken staan namelijk onder dezelfde Europese toezichtregels.

Is een deposito van 5 jaar voor mij een goede keuze?

Als je je geld op een spaardeposito van 5 jaar zet, betekent dit dat je het 5 jaar lang niet mag opnemen. Doe dat dus alleen als je zeker weet dat je het geld zolang kan missen. Heb je het geld liever wat eerder beschikbaar of kun je het nog langer dan 5 jaar missen? Kijk dan ook eens naar de rentes van andere depositolooptijden.

Kan ik op een deposito van 5 jaar ook sparen voor mijn kind?

Heb je spaargeld dat je pas over 5 jaar nodig hebt voor je kind? Bijvoorbeeld voor de toekomstige studie als je kind net naar de middelbare school gaat. Dan kun je dit geld op een deposito van 5 jaar zetten. In die 5 jaar staat het spaargeld vast zodat jij of je kind het ook nergens anders voor kunnen gebruiken én je krijgt ook nog eens een hogere rente dan op een vrij opneembare spaarrekening.

Wil je liever elke maand of elk jaar wat sparen voor je kind? Dan is een kinderspaarrekening meestal een betere keuze. Op Sparen.nl kun je ook eenvoudig de rente voor een kinderspaarrekening vergelijken.

Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten